Dette øker sjansen for at søknaden om et lån aksepteres

Når man skal søke om et forbrukslån, så er det naturligvis en viss spenning knyttet opp til dette. Får man godkjent søknaden? Oppfyller man de kravene som banken har satt? Selv om man på forhånd selv egentlig ganske greit kan finne ut av dette, så er det uansett mange som går på en «smell». Dette skal du derimot kunne unngå etter å ha lest denne artikkelen, der vi kommer med flere forslag til hvordan man enklest mulig får innvilget en søknad om et slikt lån.

Vær ærlig i søknaden

Selv om man kanskje skulle ønske at man tjente et par hundre tusen mer enn hva man faktisk gjør, så nytter det ikke å føre det opp i lånesøknaden. Faktisk så bør summen være så lik som mulig den reelle inntekten som er registrert hos Skatteetaten, ettersom banken sammenligner med disse tallene. Er det store sprik, så vil dette automatisk føre til avslag i mange tilfeller. Vi anbefaler derfor at man oppgir det som faktisk er sannheten.

Dette gjelder for øvrig på annen informasjon som banken etterspør i søknaden også. Selv om banke banker innhenter dette automatisk, så er det ikke noe lurt å juge hvis man blir spurt. Som om for eksempel jobbsituasjon, bosted og så videre.

Søk sammen med noen

Er man usikker på om man har høy nok inntekt til å få det lånet man ønsker seg, så kan det lønne seg å søke sammen med noen. Faktisk så har man tilnærmet dobbelt så stor sjanse til å få innvilget søknaden, i alle fall om medsøkeren din har like god eller bedre økonomi som deg. Ettersom begge blir stående ansvarlig for lånet, så er dette en stor trygghet for banken. Begges inntekter vurderes naturligvis mye sterkere enn bare én persons.

Men hvem kan man søke sammen med? Det kan, i motsetning til hva mange tror, være hvem som helst. Man behøver ikke å ha noen spesiell relasjon til denne personen – det kan være en venn eller en bekjent. Husk bare å ha en ryddig avtale dere imellom på hvordan nedbetalingen av lånet skal foregå.

Søk om et mindre lån

Hvis du allerede har fått avslag på en søknad på en viss sum, eller tror du kommer til å få det på grunn av for lav inntekt, så er løsningen forholdsvis enkel. Du kan da søke om et mindre lån enn hva utgangspunktet er, ettersom for lav inntekt i forhold til ønsket lånesum ofte er grunnen til avslag. Eventuelt blir alternativet å øke inntekten, men de fleste klarer ikke å vente til det har skjedd før de tar opp lånet.

Et kort sammendrag

Det finnes flere grep man kan gjøre for å få innvilget en lånesøknad. Det enkleste grepet som utgjør den største forskjellen er å søke sammen med noen. Dette nærmest dobler sjansene for å få innvilget en søknad, forutsatt at medsøkeren din har stabil økonomi. Foruten om dette så gjelder det å være ærlig med opplysningene i søknaden, ettersom man uansett ikke vil klare å lure banken. Følger du disse tipsene så skal du nok se at søknaden din om forbrukslån blir godkjent til slutt!