Hva ligger bak betegnelsen “raske lån”

”Raske lån” har blitt en velkjente frase for flere nordmenn. Mange banker prøver å lokke til seg kunder ved å tilby forbrukerkreditt gjennom kredittkort og forbrukslån. Salgsargumentene er som regel de samme. Det går svært ofte på at man kan få høye beløp opp mot en halv million kroner på konto – og at denne transaksjonen kan skje i løpet av kort tid. Med andre ord: mye penger i løpet av få timer. Slikt selger.

Pekefinger fra ”Luksusfellen”-Hallgeir

Hallgeir fra Luksusfellen er blant de som har uttrykt bekymring om den raske utbetalingen av slike lån. Noen av bankene som tilbyr forbrukerkreditt har fått mer kritikk enn andre opp gjennom årene. «Luksusfellen»-programleder Hallgeir Kvadsheim har vært en av flere kritikere. Han omtaler noen av bankene som som «umoralske». Grunnen er simpel: han mener det er for lett å få innvilget forbrukslån. Grunnlaget for kritikken ligger i at Kvadsheim mener at flere banker har for løsslupne krav til å godta et forbrukslån. Det fører til at mange som ikke burde hatt lån vil få lånesøknaden sin godkjent.

Til tross for at Kvadsheim omtaler utvalgte banker i negative ordlag er det ikke nødvendigvis slik at det å være rause med lån er en dårlig ting. Det er absolutt ikke heldig for de som allerede har en dårlig privatøkonomi.

Verdt å huske før du søker

Det at en bank er villige til å gi ut lån til mange betyr ikke nødvendigvis at du får en dårlig deal. Noen blir nok skeptiske hvis de får tilbud om en halv million kroner på få minutter. Og det er egentlig ganske forståelig. Hvis banker gir ut haugevis med penger uten å sjekke lånekunden nøye kan det være et tegn på at alt ikke er som det skal. Riktignok har norske banker et strengt lovverk å forholde seg til. Alle som tilbyr lån til norske privatpersoner må følge strenge regler som er regulert av Finanstilsynet og regjeringen. Det er nettopp derfor du ikke trenger å være så skeptisk når du søker forbrukslån i Norge.

På en annen side kan det betyr at du får lånet kjapt. Mange blander effektivitet med raushet. Det at en bank gir deg svar på lånesøknaden på under en time betyr ikke nødvendigvis at «alle» får innvilget forbrukslån. Det betyr bare at banken er bygget på noen gode prinsipper om effektiv kundebehandling.

Noen lover utbetalinger på dagen

Det er ingen tvil om at bankmarkedet i Norge har sett en meget tilspisset konkurransesituasjon de siste årene. Mange utenlandske aktører har banket på døren og bedt om å få drive virksomhet i Norge. Slikt skaper konkurranse. Stordriftsfordeler og lavere lønninger i utlandet gjør situasjonen vanskelig for norske forbrukerbanker. Hva har dette med ”lån på dagen” å gjøre? Ganske mye faktisk.

Fra tilgjengelighet til pris og kvalitet

Bankene blir stadig nødt til å se seg om etter nye måter å markedsføre forbrukslånene på. På slutten av 90-tallet handlet det ofte om å finne nye plattformer for å tilby lån. Dette førte blant annet til at mange begynte å tilby ”SMS-lån” med skyhøye renter. I dagens samfunn har de fleste forstått at internett er stedet for å søke lån. Man trenger ikke lengre konkurrere om tilgjengelighet. Nå er det andre argumenter som fanger brukerne. Og det å kunne tilby forbrukerne penger i løpet av 24 timer er et ganske unikt salgsargument.

Det at en bank tilbyr raske lån betyr ikke nødvendigvis at betingelsene for låntaker er dårlige. Men det kan bety det.

Hva med låneagenten?

Ordet ”låneagent” er kanskje ikke et veldig velkjent begrep for de fleste som søker forbrukslån. Men det er viktig å påpeke at det primært finnes to typer bedrifter som ”tilbyr” forbrukslån i Norge. I første kategori finner man bankene. Søknadsprosessen er grei og rammene er veldig enkle å forstå. Man klikker seg inn på bankens nettside, fyller ut et søknadsskjema og venter på svar. Etter et par dager (eller timer) får man et svar. Som sagt – enkelt og greit.

Den andre type virksomhet kalles for ”låneagent”. Slike bedrifter har de siste årene kapret større og større markedsandeler av det norske lånemarkedet. Businessmodellen er klokkeklar. De får brukeren til å fylle ut personopplysninger på sin nettside.

Deretter går de til bankene og samler inn diverse lånetilbud.

Agentene venter som regel til alle bankene har gitt sitt tilbud før de videresender informasjonen til låntakeren. Til slutt får låntaker en e-post med tilbudet som gir den laveste effektive renten. Et alternativ kan også være å undersøke forskjellige låneportaler som feks. forbrukslån.no og sammenligne banker for å finne forbrukslån med lav rente.

Du kan selv tenke deg hvilken løsning som gir det kjappeste svaret. En låneagent kan bruke opp mot en uke til å innhente alle lånetilbudene, men dette varierer naturligvis fra bedrift til bedrift. De fleste har gode kontakter i alle norske forbrukerbanker.