Vurdering av Nordiclån

Nordiclån er et forbrukslån som tilbys i samarbeide med Thorn Norge AS. Lånet er relativt populært i Danmark og Sverige, der det kjøres massive markedsføringskampanjer for tjenesten, men i Norge har de foreløpig ikke fått så mye oppmerksomhet.

Thon Norge AS tilbyr også egne forbrukslån, i tillegg til forbrukslån gjennom selskapet L’easy. Begge disse lånene har omtrent samme rente- og gebyrbetingelser som Nordiclån.

Nordiclån har bare et enkelt lån å tilby, som kan være fra 10.000 kr og opp til 50.000 kr. Det er med andre ord snakk om et relativt lite lån, med kort løpetid og der målet er at søknadsbehandlingen skal være rask og enkel. Nordiclån lover deg svar på søknaden din innenfor en time, i vanlig åpningstid, og pengene tilgjengelig på din konto samme dag, eller senest neste bankdag.

Den maksimale løpetiden på lånet er 80 måneder, hvilket tilsvarer rundt 6, 5år. Lånebeløpet har ingen innvirkning på nedbetalingstiden, og du kan gjerne velge det laveste lånet på 10.000kr. Og en nedbetalingstid på hele 80 måneder. Dette gir selvsagt et svært lavt månedlig avdragsbeløp, men den totale kredittkostnaden blir svært høy.

Høy effektiv rente

Som for andre smålån som primært er rettet mot personer med relativt svak økonomi, har også Nordiclån en noe høyere nominell rente enn det du finner på tilsvarende lån hos andre långivere. Den nominelle renten varierer fra 8,73% til 23,90%, basert på låntakers inntekt og situasjon. Etableringsgebyret er på 695kr. Og det månedlige termingebyret er på 45kr.

De relativt høye gebyrene, den høye nominelle renten og de lave lånebeløpene, gjør samlet sett at den effektive renten på et Nordiclån blir høy. På selskapets nettsider oppgis det en maksimal effektiv rente på 52,85%, hvilket, selv for kostbare forbrukslån, er relativt høyt.

Krav for å få innvilget lån hos Nordiclån

Siden det er snakk om relativt beskjedne lånebeløp, er kravene for å få innvilget et Nordiclån også relativt enkle.

Du må være minimum 20 år gammel og selvsagt ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. I tillegg må du ha bodd i Norge (være folkeregistrert i landet) de siste 2 årene og være registrert med fast inntekt. Det er ingen minimumskrav til hvor stor den faste inntekten må være, og trygd, pensjon og støtte fra Lånekassen vil også telle med i inntektsgrunnlaget.